nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

sreda, 19. april u 19.00 (traje do 27. aprila)
tfii 4Izložba Akademije za dizajn medija i tehnologiju, Mastriht, Holandija (MAMDT)
Osmišljena kao paralelni događaj i ekstenzija Resonate festivala, a u duhu novih tendencija u novim i proširenim medijima, izložba „The future is invisible“ bazira se na spoju umetnosti, novih tehnologija i dizajna. Koncept izložbe bavi se eksperimentalnim diskursom na temu sve intenzivnije minijaturizacije i ubrzanog razvoja nanotehnologija. Projekat je rezultat saradnje Tom Luytena, MAMDT i Predraga Končara, srpskog vizuelnog umetnika
Živimo u interesantnom vremenu. Naši postojeći i neadekvatni sistemi koji ubrzano troše resurse podstakli su nas na razvoj novih, naprednih tehnologija i znanja koja imaju perspektivu da reše deo globalnih problema. Znatan deo naprednih tehnologija koje će ozbiljno uticati na našu budućnost baziran je na nanotehnologiji, čineći budućnost „nevidljivom“. Suprotstavljanje nevidljivih mehanizama i vidljivih posledica istih, otvara prostor za umetnički eksperiment i kritičko razmišljanje o ne tako dalekoj budućnosti. Izloženi radovi rezultat su saradnje više disciplina u obuhvataju printove, video, interaktivne instalacije i digitalnu umetnost. Inspiraciju za iste umetnici su našli, između ostalog, i u razlaganju materijala na nanočestice, egipatskoj mitologiji, kao i nanokristalima koji u sebi sadrže podatke o trenutnom globalnom status quo.
P. Končar

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It