| home | kontakt | mapa |

Redakcije

• Galerija SKC
  • Program +
  • art@art galerija
  • Srećna Galerija
  • Teatar
  • V.I.P. art
  • Forum
  • Forum +
  • Forum ++
  • Filmforum
  • Muzički program
  • SKC Novi Beograd
  • ABeCeda SKC-a
| danas u SKC-u | o centru | najavljujemo | marketing | фotoReview | događaji |
  • arhiva SKC
  • comics festival 2011
  • salon stripa 2011
  • strip i ilustracija
  • aprilski susreti
  • reč u prostoru
  • in-difference
  • konkursi
  • SKiCa - mesečni program
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Početna - Forum - Razgovor sa Mirkom Demićem ovogodišnjim dobitnikom Andrićeve nagrade za zbirku pripovedaka „Molski akordi“
Razgovor sa Mirkom Demićem ovogodišnjim dobitnikom Andrićeve nagrade za zbirku pripovedaka „Molski akordi“ Štampa El. pošta

sreda, 16. decembar u 19:00 mala sala

Mirko_DedicUčestvuju: Željko Milanović i Mirko Demić
Moderator: Vesna Kapor

“Da li mi se to Andrić osmehnuo ili podsmehnuo – upitao sam se pre neki dan – kada me je, kao svaki plah i nepredvidljiv Učitelj, iz poslednje klupe premestio u jednu od onih bliže sebi, gde obično sede vredniji i bolji đaci? Protagonisti moje nevesele knjige, kao, uostalom, i većina Andrićevih junaka,

neprestano prelaze jednu od bezbrojnih granica, nastojeći da neke druge zaobiđu ili da iscrtaju nove.’’iz besede prilikom dodele nagrade Mirko Demić već dugi niz godina istrajava i na neobično nenamertljiv način ispisuje stranice naše književnosti. Njegovo traganje uvek je potkrepljeno faktografijom koja nije ogoljeni realitet, već nešto više, nešto iza. Prelamajući istoriju kroz prizmu ličnog, fiktivnog trenutka, Demić razotkriva raspršenost naciona: od graničarskih sudbina, preko diplomatije do sanatorijuma...
Do sada objavio knjige proze: Jabuke Hesperide, Slamka u nosu, Ćilibar, med, oskoruše, Apokrifi o Furtuli i Sluge hirovitog lučonoše.
Od 2002. godine glavni je urednik časopisa „Koraci”.

Newsleather

Search
Baner
RSS SKC
Studentski kulturni centar Beograd
ul. Kralja Milana 48 i Bulevar Zorana Đinđića 152a
www.skc.org.rs