nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

sreda, 24. oktobar u 19.00 (traje do 8. novembra)

catch my thoughts1izložba slika i kolaža

Eduardo Alvarado (Miranda de Ebro, Španija, 1972) završio je akademiju San Fernando u Madridu 1995. Imao je 40 samostalnih izložbi u svojoj zemlji i inostranstvu, a njegovi radovi predstavljeni su na mnogobrojnim kolektivnim izložbama. Izvestan broj njegovih dela nalazi se u nekim od poznatih kolekcija.

Vesna Pavlović (Niš, 1971) završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Imala je 18 samostalnih izložbi i preko 200 kolektivnih. Učestvovala je u brojnim umetničkim kolonijama. Član je ULUS-a i udruženja grafičara NGK. Radi kao profesor na Fakultetu digitalnih umetnosti u Beogradu (Univerzitet Metropolitan).

Na izložbi pod nazivom „You disturb my thoughts“ umetnici će se predstaviti kolažima koji su nastali montiranjem originalnih radova (slika, akvarela i crteža) stvaranih tokom čitavog njihovog umetničkog opusa. Upotrebivši tehniku kolaža, kao izraza konstrukcije ali i dekonstrukcije, ujedinili su fragmente i oblike u jedinstvenu simboličku predstavu. Pre dve godine prilikom susreta na likovnoj koloniji u Španiji ovo dvoje umetnika prepoznalo je srodnost senzibiliteta. Ovaj jedinstveni nastup, čija inspiracija je u iskrenosti udruženoj sa povišenom osećajnošću i misaonošću, usmerava zajedničko stvaralaštvo. Njihova umetnička preokupacija i estetsko promišljanje svakako se suprotstavljaju prisustvu banalno provokativnih slika svuda oko nas. Njihovi kolaži vibriraju privlačnom i emotivnom energijom, neagresivno i krajnje otvoreno, Ta fascinantna i delotvorna energija proističe i iz višeslojne likovne strukture dela.

gallery1 gallery1 gallery1

Ovi radovi su serija ozbiljnog, ujednačenog, specifičnog rukopisa i likovnog govora usmerenog ka „uznemiravanju“ čula. Naslovi radova kao što su „Dream of you“, „The monster of love“, „Catch my thoughts“, „Passion“samo su nagoveštaj dijaloga između Vesne i Eduarda, a kombinovanje i sinhronizacija arhetipskog sadržaja i pojavnog sveta oblika na radovima govore o trajnosti i kontinuitetu u njihovom radu.

gallery2 gallery2 gallery2

Pin It