nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

subota, 21. mart 2015. u 20.00 velika sala 
 Emilija Kortusučestvuju: Ross Aftel, udaraljke i Felix kvartet: Emilija Kortus, violina; Ena Petković, violina; Miloš Rakić, viola i Mladen Arsenović, violončelo
Projekat RAMEM je internacionalni muzički projekat koji čine gudački kvartet „Felix Art“ i američki perkusionista Ross Aftel. Cilj ovog projekta je doprinos razvoju savremene muzike na srpskoj muzičkoj sceni i kulturološke saradnje muzičara iz Srbije i Amerike. Program čine dela tri američka kompozitora savremene muzike: Jenny Becka, Matthewa Barbeea i Davida Rappeneckera i srpskih kompozitora i izvođača Anje Popović i Miloša Rakića napisana za RAMEM kvintet. Projekat podržava prof. Srđan Palačković kao i Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu.
Ross Aftel je u dosadašnjoj karijeri već ostvario zapažene uspehe, a jedan od najvećih uspeha u njegovoj dosadašnjoj karijeri jeste severnoamerička premijera poslednje napisanog dela „Strahlen“, čuvenog svetskog kompozitora moderne muzike Karlheinza Stockhausena za vibrafon i elektroniku. Pored solističke karijere bavi se i pedagoškim radom. Od 2010. godine ima ostvarenu saradnju sa profesorom Srđanom Palačkovićam. 2014. godine u februaru je solistički nastupio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, što je podstaklo pokretanje inicijative RAMEM.

 Felix  Felix  Felix
Gudački kvartet „Felix Art“ nastao je 2010. godine sa idejom studenata Muzičke akademije da, pored aktivnosti na fakultetu, svoj muzički repertoar obogate autorskim delima, aranžiranjem filmske muzike, tango i popularne muzike. Inspirisani klasičnim formama i popularnom kulturom, stvaraju jedinstveni sklad u muzičkom izrazu. Vođeni entuzijazmom i kreativnošću, pored dela klasične muzike izvode i prepoznatljivu muziku različitih žanrova.

Koncert jeostvaren u saradnji sa Ambasadom SAD u Beogradu.

Pin It