logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

Вања Булић: Синајски тестамент и Дејан Стојиљковић: Серафим

serafim_80.jpg

ПЕТАК, 7. ЈУН У 18.00 ВЕЛИКА САЛА

Промоције нових књига Вање Булића и Дејана Стојиљковића у Ноћи књиге

Поред великих попуста који се не пропуштају у Ноћи књиге, за јубиларно 30. издање ове манифестације у великој сали СКЦ-а своје нове књиге „Синајски тестамент“ и „Серафим“ представиће Вања Булић и Дејан Стојиљковић. Поред њих, на промоцији ће говорити и Чедомир Антић, историчар, Дубравка Драговић Шеховић, уредница, док ће одломке из књига читати глумци Исидора Грађанин и Милан - Цаци Михаиловић.

Један од најчитанијих „Лагуниних“ писаца Вања Булић доноси нам нови узбудљив трилер „Синајски тестамент“ у коме се настављају новинарске и истраживачке авантуре Новака Ивановића.

У тек пробуђеном Београду, испред јеврејске синагоге, убијен је православни монах Аркадије. На обдукцији лекар констатује да је монах имао уграђен чип испод коже у пазушној јами. Убиство је обавијено велом тајне коју ћутањем подстичу полиција и судство. Новинар Новак Ивановић, и поред забране да о томе истражује и пише, уз помоћ приватног детектива Обрада долази до сазнања да убијени монах има троструки идентитет и да је у Београд дошао захваљујући сарадњи тајних полиција Србије и Израела.

Из универзума „Константиновог раскршћа“ стиже прича о Немањи Лукићу који се први пут појавио управо у овом роману. У књизи „Серафим“ пратимо Лукића од тренутка када је у међуратном Београду прихватио нови идентитет. Читаоци ће сазнати како је Немања први пут срео Мустафу Голубића и чиме је тачно задужио нашег нобеловца Иву Андрића. Његов ангажман у британској обавештајној служби одвешће га чак на Исланд, где ће се суочити са тајнама времена и простора, све док се опет не појави у Србији, у време епидемије вариоле вере. Сведочиће ужасима што доносе плодови дрвета које расте у Паклу.

Добро дошли!

gallery1 gallery1  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account