logo skc

СВЕТОЗАР ТРЕЋИ
ЧЕТВРТАК, 23. НОВЕМБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
Алекса Шарчевић, гитара
ПОНЕДЕЉАК, 20. НОВЕМБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
Изложба Дизајн секција УЛУПУДС-а
ПЕТАК, 24. НОВЕМБАР У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 11. ДЕЦЕМБРА)

ЕМИР КУСТУРИЦА: КАД МРТВЕ ДУШЕ МАРШИРАЈУ

Kusturica.jpg

ПОНЕДЕЉАК, 13. НОВЕМБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

говоре: проф. др Мило Ломпар, Бранимир Нешић и аутор
Емир Кустурица написао је књигу која се чита без даха - Кад мртве душе марширају. Њене теме и мотиви видљиви су када изађете на улицу, причате телефоном, гледате телевизију или лутате беспућима друштвених мрежа.
Прослављени филмски редитељ пише о мангупима из Давоса, опасностима четврте индустријске револуције и вештачке интелигенције по Србију, рату у Украјини и трансхуманизму. Али шта повезује све те теме?

Луцидна Кустуричина запажања у широком луку обухватају распон од ренесансе до 21. века, али увек са једним јединственим циљем: открити ко то слободном и усправном човеку ради о глави и како похлепа за светских моћника руши све пред собом док не сретне достојног противника. Али ко је он данас?
За Емира Кустурицу, то човек образован и издигнут на најбољим примерима класичне европске уметности, од Медитерана до Урала, који у дубокој традицији проналази снагу и одговоре на изазове данашњице. Једино он у новим паролама препознаје старе замке, које може избећи уз помоћ проверених вредности европске и српске културе.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account