logo skc

  

  

 

SUBOTOM I NDELjOM OD PRVA GRUPA 11h DRUGA GRUPA OD13 h

SKC-OVA BESPLATNA ŠKOLA STRIPA I ILUSTRACIJE ZA POLAZNIKE UZRASTA OD 7 DO 15 GODINA

UPIS POLAZNIKA u SKC-ovu BESPLATNU ŠKOLU STRIPA I ILUSTRACIJE ZA POLAZNIKE UZRASTA OD 7 DO 15 godina starosti, vršiće se od 2. i 3. aprila, pa tokom cele kalendarske, 2022. godine.

PETAK 29. APRIL U 19.00 VELIKA SALA

Đ. Pučini: BOEMI OPERA

Opera „Boemi“ napisana je u četiri čina i predstavlja jedan od najizvođenijih i najuspelijih radova Đakoma Pučinija.

ČETVRTAK, 12. MAJ U 18.00 VELIKA SALA

Vedrana Rudan: Doživotna robija

U najnovijem romanu „Doživotna robija“, prvom posle čak šest godina, Vedrana Rudan piše o svojim omiljenim temama, odnosu roditelja i dece, kao i o tome šta znači biti istinski slobodan.

PONEDELJAK, 23. MAJ U 20.00 VELIKA SALA

Koncert studenata trombona

Koncert studenata trombona

PONEDELJAK, 23. MAJ U 20.00 VELIKA SALA Koncert studenata trombona klasa Aleksandra
hostgator discount

Biljana Velinović: Crveno slovo

4_07.jpg

DO 6. MAJA GALERIJA SKC

Opus „Crveno slovo“ predstavlja radove multimedijalnog karaktera koji su nastali u poslednje dve godine. Ono što prožima sve radove jeste to što su inspirisani nekim običajima, a koji su, opet, vezani za verske praznike, crveno slovo u kalendaru. Običaji su u radovima prisutni tematski, i to kao običaj celivanja zemlje, običaj mešenja obrednog hleba, običaj farbanja jaja... ili kroz tehniku izrade i materijale koji su korišćeni u radu.  Tehnika veza primenjena je na različitim podlogama - krevetski čaršavi, platneni ubrusi, rudarski šlemovi... Dekorativnost veza suprotstavljena je uznemirujućoj slikovitosti scene i tragičnosti nosioca. Fotografije štampane na platnu su iz lične arhive autora.  Rudarski šlemovi su originalni šlemovi izvučeni iz Aleksinačkog rudnika posle velike nesreće 1989. godine. Istrajnim postupkom veza evocira se uloga žena u običajnim praksama, kućnim poslovima, ali i mučnost čekanja, na koje je često osuđena. Šta je, na kraju, crveno slovo? Verski praznik, dan za odmor, praznoverje...? Crveno slovo je priča o samoći.

Biljana Velinović (1977) diplomirala je zidno slikarstvo na FPU u Beogradu 2010. godine i doktorirala višemedijsku umetnost na Univerzitetu umetnosti u Beogradu 2018. godine. Docent je na FSU u Beogradu na predmetu multimedijalna umetnost, i profesor strukovnih studija na ITS-u na predmetima video produkcija i vizuelni efekti.  Izlagala je radove iz oblasti multimedijalne umetnosti i slikarstva na pet samostalnih i više grupnih izložbi. Dobitnik je Nagrade za proširene medije ULUS-a, 2017. godine. Aktivno se bavi i primenjenim slikarstvom i u ovoj oblasti ima više izvedenih radova u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS-a od 2014. godine. Živi i radi u Beogradu.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account