logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op
hostgator discount

MALO JE VELIKO /1. deo

aleksandar_spasic_u_onoj_drzavi_deca_su.jpg

PONEDELjAK 17 - 31. januar

 

izložba studentske grafike malog formata

Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Primenjena grafika

Uz sadržaj obaveznog programa predmeta Grafika na Fakultetu primenjenih umetnosti, izuzetan značaj u procesu sticanja znanja, veština i iskustava, ima i izrada grafika malog formata pri čemu student spontano i samostalno bira motiv, tehniku i tehnologiju.

Oslobođenost od zadatka, kao i od pritiska odgovornosti prema upotrebljenom materijalu nužnim za veći format, vodi ka samostalnim i slobodnim likovnim i tehničko-tehnološkim eksperimentima u nastojanju da se oblikuje lična likovno-grafička poetika.

Takođe, u toku izrade grafičkih listova malog formata otkrivaju se mogući individualni pravci daljeg umetničkog razvoja, i tako mala grafika postaje velika po značaju. 

Izložba obuhvata stotinak grafika malog formata izvedenih u tehnikama originalne ručne štampe. Raznolikost ideja, likovnih izraza i tehničkih postupaka pruža pravi umetnički doživljaj kako za ljubitelje i poznavaoce umetnosti, tako i za novu publiku.

Autori izložbe su profesori grafike: Gordana Petrović, Gabrijela Bulatović, Mirjana Tomašević i saradnici: Ivana Flegar, Marija Sibinović, Aleksandar Spasić

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account