logo skc

  

 
hostgator discount

MOJ TRENUTAK

republicko-01.jpg

19. NOVEMBAR - 4. DECEMBAR

izložba malih crteža učenika srednjih umetničkih škola

Na izložbi „Moj trenutak“ predstavljeni su crteži malog formata izuzetno raznovrsnih autorskih izraza. Učesnici izložbe su mladi, učenici dvanaest srednjih umetničkih škola iz Srbije. Kroz male crteže oni artikulišu svoje izjave  i svedočenja  o sebi i okruženju. Intimni, analitični, strastveni ili sažeti, radovi plene crtačkom zrelošću, raznovrsnošću motiva, tehnika, kao i kombinacija tradicionalnih i savremenih pristupa.

„...Opšti utisak je da je posvećenost mladih stvaralaca i njihova nadahnutost razlog za optimizam. S pravom možemo da se radujemo predstojećem razvoju umetničkog podmlatka i da se potrudimo da mlade likovne stvaraoce na njihovom umetničkom putu podržimo i ohrabrimo.“

Vladimir Milanović, grafičar i profesor FLU

Na izložbi učestvuju 54 mlada autora čiji su radovi na 4. Republičkom takmičenju iz likovnih oblasti visoko ocenjeni i koji su uvršćeni u najuži izbor. Takmičenje je održano u martu 2021, a organizator je bila Škola za dizajn iz Beograda. Žiri, koji je radio u sastavu: Vladimir Milanović (Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu),  Lidija Delić (Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, Galerija U10) i Miron Mutaović (Fakultet umetnosti Univerziteta u Nišu) konstatovao je odličan odziv i veliki broj izuzetnih radova. Od 164 mape radova, žiri je odabrao 54 mape za izlaganje, a izdvojio radove sedmoro učenika za nagrade.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account