logo skc

  

 

KRUŠEVAČKA I INĐIJSKA SCENA

SREDA, 20. MAJ U 18.00 Atrijum SKC Novi Beograd

Ciklus predavanja: Muzičke scene u Srbiji
predavači: Nikola Pejčinović i Marija Maglov, studenti doktorskih studija muzikologije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, saradnici Centra za istraživanje popularne muzike.
Na predavanju će biti predstavljene dve lokalne scene u Srbiji kao primeri potencijala koje muzičari u manjim sredinama imaju za svoje aktivnosti, što su ujedno i mogućnosti za razvijanje scene i pružanje raznovrsnog sadržaja publici. U tom smislu biće sagledane opšte karakteristike ovih sredina, infrastruktura koja omogućava rad bendovima, kao i sami bendovi i njihova publika, te će biti ukazano na probleme sa kojima se muzičari sreću.
Centar za istraživanje popularne muzike bavi se istraživanjem praksi i edukacijom na području popularne muzike, organizovanjem aktivnosti koje su vezane za promociju, očuvanje, plasman i naučnu interpretaciju popularne kulture i muzike. Projekat istraživanja lokalnih scena i praksi popularne muzike u Srbiji obuhvatio je analize muzičkog života Beograda, Novog Sada, Inđije, Zaječara i Kruševca. U realizaciji projekta učestvovali su saradnici Centra među kojima su studenti doktorskih studija muzikologije i kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti, istraživači saradnici Filozofskog fakulteta u Beogradu i Muzikološkog instituta SANU. Rukovodilac projekta je dr Vesna Mikić, redovni profesor na Katedri za muzikologiju FMU.

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account