logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op
hostgator discount

UMETNOST I EKOKRITIKA 02

20220222_filmforum_bojs_01.jpg

UTORAK, 22. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA
CIKLUS: UMETNOST I EKOKRITIKA 02
TEMA: JOZEF BOJS I EKOLOGIJA DRUŠTVENOG TELA
projekcije foto i video dokumentacije radova i njihova kontekstualizacija
Jozef Bojs je 1979, u intervjuu koji su s njim vodili Klajv Robertson i Lisa Stile, u svom dobro poznatom profetskom stilu izjavio sledeće: „U mom razumevanju, ekologija danas znači ekologija ekonomije, ekologija prava, ekologija slobode... ne možemo da stanemo sa tom vrstom ekologije koja se limitira na biosferu... stoga i tvrdim da je jedino što radi neka vrsta proširivanja ekologije ka društvenom telu kao živom biću.“ Način na koji je to u izložbenom formatu počeo da ostvaruje i danas je vidljiv na ulicama grada Kasela, koje je tretirao kao svoj izlagački prostor, u projektu sađenja sedam hiljada hrastova za izložbu „Dokumenta 7“, od kojih je većina i dalje u životu. Taj, i mnogi drugi njegovi radovi koji su tretirali odnos ekosistema i društvenih sistema, uticali su na potonje generacije umetnika, poput Mela Čina koji se danas direktno oslanja na Bojsove principe u radu sa živom prirodom.

gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account