logo skc

  

  

 

SUBOTOM I NDELjOM OD PRVA GRUPA 11h DRUGA GRUPA OD13 h

SKC-OVA BESPLATNA ŠKOLA STRIPA I ILUSTRACIJE ZA POLAZNIKE UZRASTA OD 7 DO 15 GODINA

UPIS POLAZNIKA u SKC-ovu BESPLATNU ŠKOLU STRIPA I ILUSTRACIJE ZA POLAZNIKE UZRASTA OD 7 DO 15 godina starosti, vršiće se od 2. i 3. aprila, pa tokom cele kalendarske, 2022. godine.

PETAK 29. APRIL U 19.00 VELIKA SALA

Đ. Pučini: BOEMI OPERA

Opera „Boemi“ napisana je u četiri čina i predstavlja jedan od najizvođenijih i najuspelijih radova Đakoma Pučinija.

ČETVRTAK, 12. MAJ U 18.00 VELIKA SALA

Vedrana Rudan: Doživotna robija

U najnovijem romanu „Doživotna robija“, prvom posle čak šest godina, Vedrana Rudan piše o svojim omiljenim temama, odnosu roditelja i dece, kao i o tome šta znači biti istinski slobodan.

PONEDELJAK, 23. MAJ U 20.00 VELIKA SALA

Koncert studenata trombona

Koncert studenata trombona

PONEDELJAK, 23. MAJ U 20.00 VELIKA SALA Koncert studenata trombona klasa Aleksandra
hostgator discount

VIZUELNOM RETORIKOM DO IDENTITETA 2022.

fakultet_um_univ_u_nishu_01_14.jpg

19 – 30. MAJ SREĆNA GALERIJA

CIKLUS IZLOŽBI: AFIRMACIJA MLADIH / STUDENTSKE IZLOŽBE

FAKULTET UMETNOSTI UNIVERZITETA U NIŠU

godišnja izložba radova iz oblasti grafičkog dizajna studenata Departmana za primenjene umetnosti

autori izložbe: Anita Milić vanredni profesor; asistent: dr um. Miljana Radenković

Ova izložba, ujedno godišnji pregled najuspelijeg rada studenata III i IV godine osnovnih akademskih studija, studijskog programa za grafički dizajn na predmetu grafičke komunikacije, kao primarne tematske postavke ovog projekta donosi radove 20 studenata, i to su: Ana Milenković, Jana Janić, Jovana Milojević, Marta Pejčić, Minja Đorđević, Nadežda Ristić, Sara Stojanović, Aleksandra Stanković, Andrijana Stanković, Kristina Đurđević, Marko Tomić, Mila Teokarević, Paulina Aleksić, Sara Popović, Teodora Nikolić, Helena Milošević, Vasilije Injac, Jovana Đorđević, Mina Živić i Nebojša Stojković.

Pod mentorstvom vanr. prof. Anite Milić i asistenta dr um. Miljane Radenković na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu, na Departmanu za primenjene umetnosti, izučava se predmet grafičke komunikacije. Po rečima pomenutih profesorki: „Cilj nastavnog plana ovog užestručnog predmeta je da studente osposobi za samostalno promišljanje, obavljanje kreativnog procesa u grafičkom dizajnu i realizaciji projekata, odnosno, da kreira buduće profesionalce iz oblasti grafičkog dizajna. Znanje i veštine stečene iz grafičkih komunikacija studenti potvrđuju kroz realizaciju konkretnih zadataka. Oni na nastavi ispoljavaju svoju nadarenost, angažovano kreativno razmišljanje i potkrepljuju spremnost za rešavanje konkretnih zadataka u savremenom dizajnu. Kombinovanjem vizuelnih i retoričkih elemenata u jednu koherentnu shvatljivu celinu zaokružuje se ceo kontekst, te je ova godišnja izložba studenata sa Departmana za primenjene umetnosti i dobila naziv „Vizuelnom retorikom do identiteta 2022.“ Grafički dizajn se na tržištu prepoznaje kao sredstvo za različite oblike vizuelnog komuniciranja za šta je potreban ne samo dar, već i ulaganje u znanje i iskustvo koji se stiču upravo na studijama dizajna. Zato studenti III godine osnovnih stidija, u okviru nastavnog plana grafičkih komunikacija obrađuju problematiku grafičkih standarda vizuelnog identiteta za festival nauke „Nauk nije bauk“, a na pomenutoj izložbi izlažu prezentacije svojih idejnih koncepata. Studenti IV godine imaju kompleksniji zadatak kojim ulaze u problematiku vizuenog komuniciranja na relaciji kreacija – proizvodnja – tržište. Oni realizuju flajer u vidu trolista za internacionalni festival kratkog igranog filma „Bašta fest“ i lični vebsajt koji se, takođe, mogu videti na izložbi.

(...) „Cilj nam je da na ovoj izložbi pod nazivom ʼVizuelnom retorikom do identiteta 2022ʼ izloženi radovi studenata budu dokaz realizovane uzajamne studiozne aktivnosti studenata i nastavnika.“

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account